AUREA MEDIOCRITAS

Dimarts, 15 d'octubre de 2013.

La classe de hui ha estat molt bé, hem parlat i compartit idees sobre un tema que a mi, personalment, m'agrada molt que és el tema de les comunicacions i com han influit en l'educació. Doncs bé, sense lloc a dubtes, la societat a la que vivim és la denominada societat de la informació, estem sotmesos al "cuarto poder", no podem viure sense elles. Aquestes són les conseqüències de la globalització i de l'avanç de la tecnologia, no obstant això, aquest auge de les comunicacions té efectes positius i negatius. El positiu, si es gasta bé, pot arribar a ser molt productiu sobretot per a l'educació. Jo recorde el shock que va suposar que a la meua escola ficaren un ordinador per al mestre, on passava llista des d'ahí, a més, podia anotar totes les incidències i, fins i tot, podia buscar en internet alguna informació que, o bé, no tenia clara, o bé, volia ampliar-la amb imatges. Fins i tot, en l'assignatura de música he vist pel·licules. Per altra banda, tenir un ordinador en classes de l'ESO, és molt perillós, i ho dic per experiència, jo he vist i he sentit coses lamentables...
Quan vaig passar a l'institut, això ja era una altra cosa, al ser públic dispossava de moltes més coses tecnològiques, ens podíem intercanviar dubtes amb els professors i altres més coses, però, ara que sóc universitari, és tot molt diferent, un universitari sense tecnología "es mor", no pot viure sense un ordinador o Internet, l'invent de l'aula virtual és molt bo, perquè facilita moltíssim la vida als estudiants i als professors. La veritat és que és còmode pujar treballs només s'acaben i fer exàmens i qüestionaris, i de seguida enviar-los és un avanç enorme.

Ara bé, també parlem-ne de les conseqüències negatives, per exemple, les xarxes socials com Twitter o Facebook, són un total defensor d'aquestes, però, solament, si s'usen correctament i en un temps determinat. Hi ha moltes persones que han agafat una adicció gran a totes aquestes xarxes, i a més, algunes persones les utlitzen per a promocionar-se, pujar pornografia, o bé, insultar a la gent. Jo sóc partidari de com deia Horacio, "aurea mediocritas", la "dorada medianía", el que vol dir que tot es bò, però sempre en la seua justa mesura.

Horaci, autor del tòpic "Carpe Diem",
 que significa "aprofita el dia".


L'educació és cosa de tots,
Cristian Sampedro Herb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada